Szofika, a Szofika a konyhában kiváló bloggerinája egyszer egy nagyon klassz oldalt ajánlott nekem, csupa-csupa avokádós recepttel. Már akkor kinéztem ezt a csodás csokis-avokádós brownie-t, de mégis csak most készítettem el. Nagy kár volt ennyit várni, az eredmény isteni. Természetesen az avokádó íze itt sem érezhető, viszont nagyon finom, krémes lesz tőle a brownie. Legyetek merészek és próbáljátok ki nyugodtan!
Forrás: innen.
Hozzávalók:
3 dl avokádópüré (kb 2 nagy és jó puha avokádó kell hozzá)
225 gramm étcsokoládé felolvasztva
180 gramm cukor (én barna cukort használtam)
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
130 gramm liszt
3 evőkanál kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
2 csipet só
3 evőkanál avokádóolaj (én ennek hiányában sima napraforgóolajat használtam)
115 gramm apróra tört étcsokoládé
A sütőt előmelegítettem 180 fokra
Elsőként a 225 gramm étcsokoládét összetörtem és mikróban felolvasztottam, de vigyáztam, nehogy forró legyen és kikristályosodjon.
Majd az avokádópürét és a langyos olvasztott csokit egy mély keverőtálba tettem és habverővel a legalacsaonyabb fokozaton, óvatosan összekevertem. Hozzáadtam a cukort és ezt is eldolgoztam, majd következtek egyenként a tojások és a vaníliakivonat. Alaposan összekevertem. Egy külön tálban összekevertem a lisztet, a kakaóport, a sütöport és a sót és ezt már egy fakanál segítségével, óvatosan a krémbe forgattam. Ezután következett az olaj, végül az apróra tört csokoládédarabok, amiket szintén óvatosan összeforgattam.
Egy 25*35 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztát beleegyengettem. Majd az előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütöttem.
Én vaníliafagylalttal tálaltam, de az eredeti receptben leírt krémmel is isteni lehet. Ehhez 1 puha avokádót pürésre kell nyomni villával és összekeverni 2 és fél csésze porcukorral, valamint 1/4 teáskanál vaníliakivonattal. Ha a brownie kihűlt, ezzel az avokádókrémmel is be lehet vonni.
Jó kísérletezgetést :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése