Ami kell hozzá:
50 dkg csirkemell filé
1 doboz Bonduelle kukorica
1 púpozott evőkanál liszt
2 kávéskanál vegeta (ha lehet, házi)
1 kávéskanál curry
1 kis doboz tejföl
olaj
barnarizs
A csirkemellet apró kockákra, vagy vékony csíkokra vágom (kinek mi a szimpatikusabb). Egy evőkanál olivaolajon pirítani kezdem, majd, amikor a kockák minden oldalukon megpirultak (kb 5 perc), hozzáadom a kukoricát, vegetát, a curryt és 1,5 dl vizet. Lassú tűzön hagyom párolódni. (kb 10-15 perc)
Közben a tejfölt, a púpozott evőkanál lisztet és a kukoricakonzerv levét csomómentesre keverem.
Közben a barnarizst is elkészítem, azaz a rizst beleöntöm egy lábasba, jól átmosom hideg vizzel, majd annyi vízzel, ami kb 2 ujjnyira ellepi, felteszem főni fedő alatt. Kb 20 perc után lezárom alatta a lángot és még negyed órát hagyom puhulni, közben a fedőt nem veszem le róla. Hozzáteszem, a rizsfőzést (ha nem zacskós rizsből csinálod), muszáj saját magadnak kitapasztalni. Én így készítem, de biztosan mindenkinek megvan a maga tuti rizsfőzési receptje. Ráadásul mindegyik rizs más-más főzési időt igényel, érdemes elolvasni a különböző rizsek használati utasítását.
Jó étvágyat hozzá!
Szia Mariann! Lehetne a kukorica konzerv levet masra cserelni? Van akit zavarhat a benne levo tartosito. Van otleted, mivel lehetne helyettesiteni?
VálaszTörlésEZ nagyon jó kérdés, örülök neki:-) Szóval kukoricaidényben én vennék csöves kukoricát, kihámoznám, jól megmosnám (megsikálnám), aztán késsel levágnám a kukoricaszemeket a csőről, ezt használnám a konzerv kukoricaszemek helyett. AZ egészet bele egy edénybe, rá annyi vizet, ami ellepi és persze sót. Megfőzném és máris meglenne a teljesen természetes kukorica a levével együtt.
VálaszTörlésTélen lehet kapni mélyhűtött kukoricacsöveket, szerintem a célnak az is megfelel!
Hohóóó, máris ötletet adtál Zsu, mert ha sok kukoricaszemet főzöl, akkor kiszedsz belőle kb egy bögrényit a currís csirkéhez, a többiből pedig kiváló kukoricakrémlevest tudsz készíteni! Két légy egy csapásra:-))) A leves receptjét a holnapi menübe bele is veszem!
VálaszTörlésKár lenne ennyit szenvedni a friss kukorica sikálásával. Hiszen tudjuk, hogy annál finomabb íz nincs is a világon, amikor kihámozzuk a kukoricacsövet a héjából. Azon már nincs mit sikálni, mert a friss kukorica tejet is kisikálod belőle.
VálaszTörlésHa ez macerás, akkor javaslom a fagyasztott kukoricát :)
Üdv: Kázmér