tag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post528003824670035521..comments2024-02-13T02:24:06.638-08:00Comments on Marka boszikonyhája: Orange curdMarkahttp://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-15547571893644432762014-03-09T07:39:11.477-07:002014-03-09T07:39:11.477-07:00Eddig még csak citromkrémet csináltam, de ami kési...Eddig még csak citromkrémet csináltam, de ami késik, nem múlik...<br />Majd nálam is eljön a narancskrém ideje is, a tiéd olyan "ennivaló"! :)marisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-26130359445437208382014-03-07T12:00:04.926-08:002014-03-07T12:00:04.926-08:00Üdítő napsárga ebben a szürkeségben - plusz még cs...Üdítő napsárga ebben a szürkeségben - plusz még csoda finom is! Nekem tetszik! Tudok kezeletlen héjú narancs lelőhelyet - írj, ha mondjam. Sőt lesz vérnarancs is - ebben társulok is :)Muskátli Büféhttps://www.blogger.com/profile/04788762777315454104noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-55170922496616926162014-03-07T10:45:12.412-08:002014-03-07T10:45:12.412-08:00Kedves Kati! Mivel itthon nem volt kezeletlen héjú...Kedves Kati! Mivel itthon nem volt kezeletlen héjú narancsom, így azt a változatot választottam, amibe nem reszelek narancshéjat. (szerencsére olvastam én is angolul és magyarul is - sőt, még németül is!!! - olyan változatot, amiben van héj.) Persze reszelhettem volna a vegyszeres narancsomból is, csak az nem biztos, hogy túl jót tenne hosszú távon, már ami a vegyszerek gyomorba jutását illeti... Ráadásul a végén én mindenképpen leszűröm a felgyűlt fehérjedarabkák kikerülése végett, így a reszelt héj így fennakadt volna a szűrőn :-) <br />Amúgy elég sok curdot főztem már, de még egyik sem tartott tovább 15 percnél. A curd-ök lényege, hogy nem a főzés során érik el a végleges sűrűséget, hanem a hűlés során. Így szerintem nincs értelme sűrűre főzni, mert később nem a finoman folyós, selymes krém lesz a végeredmény... De persze ízlések és pofonok...<br />Köszönöm az észrevételeidet :-)<br />Markahttps://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-17560086900929901572014-03-07T09:46:30.781-08:002014-03-07T09:46:30.781-08:00Szia, elkészítettem, más receptek írnak bele (ango...Szia, elkészítettem, más receptek írnak bele (angolul) reszelt narancshéjat is, érdemes az angol nyelvű recepteket is keresni, mert egyértelműen rajta van, hogyan kell, akár a Youtube-on a How to make orange curd a Fiveeurofood-tól, stb... A tied is nagyon finom, csak nagyon soká lett krém...Katinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-11653204248520582282014-03-07T01:40:54.370-08:002014-03-07T01:40:54.370-08:00Curd! Curd mindenütt! :)) Az angolok betörtek és f...Curd! Curd mindenütt! :)) Az angolok betörtek és forradalmat csináltak az ízek terén, és milyen jól tették! :) Hajrá mindenfajta citruskrém! :))Dinahttps://www.blogger.com/profile/03342284155930393814noreply@blogger.com