tag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post5038592713347388625..comments2024-02-13T02:24:06.638-08:00Comments on Marka boszikonyhája: Rosé kacsamell rösztivel és friss narancsból készült mártássalMarkahttp://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-10615722170553558292014-03-04T03:38:03.167-08:002014-03-04T03:38:03.167-08:00:-D Igen, hidegen is szuper, mellé egy kis lencses...:-D Igen, hidegen is szuper, mellé egy kis lencsesalátát szoktam a család elé tenni, imádják! :-)<br />Hehe, a hobbira mindig van idő, még ha az a nap 25. órájában is van :-)Markahttps://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-28657804434042909642014-03-03T22:37:48.590-08:002014-03-03T22:37:48.590-08:00Szia! Tudtam volna, mert a biztonság kedvvért nyol...Szia! Tudtam volna, mert a biztonság kedvvért nyolc mellet készítettem hat személyre, de nem fogyott el. Megjegyzem, hidegen is kiváló, sokkal vékonyabbra lehet szeletelni, kis lilahagymával, annyi a fogyókúrának! nagyon jó a blogod, csak tudnám honnan van nektek ennyi időtök? Nektek nem 24 óra egy nap? Melyik bolygó az, ahol ennyi minden belefér egy napba? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04333684905687797062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-75572909068458498612014-03-03T08:38:19.082-08:002014-03-03T08:38:19.082-08:00Szia Éva!
Most el sem tudod képzelni, mennyire vi...Szia Éva! <br />Most el sem tudod képzelni, mennyire vigyorgok és örülök, hogy ilyen jól sikerült az este! Bárcsak én is ott lehettem volna, csorog a nyálam, ahogy a menüt olvasom. Gabojszát van szerencsém ismerni (személyesen is) és nagyon szeretem a receptjeit, sok mindent készítettem már az ő tanácsai alapján.<br />Legközelebb csomagolj egy kis kóstolót is :-) És ha bármiben segíthetek, csak írj nyugodtan :-)Markahttps://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-42418003074662205132014-03-03T06:05:16.132-08:002014-03-03T06:05:16.132-08:00Szia Marka!
Na, megvolt! Előételként konfitált kac...Szia Marka!<br />Na, megvolt! Előételként konfitált kacsamájat kínáltunk friss bagettel, lilahagymával. Mennyei volt. A leves francia hagymaleves cipóban, parmezánforgáccsal és a főétel rosé kacsamell kifliburgonyával, chilis mandarinmártással. A férjem válogatta a fogásokhoz az italokat, amelyek tökéletesen kiegészítették az ízeket. A francia slágerek pedig megalapozták az est hangulatátl. <br />A kacsmell fantasztikusan porhanyós volt, viszont nem lett olyan rózsaszín mint a próbavacsin, a férjem általkifogásolt kacsa íz is eltűnt. Vagyis a kacsa íz, mint karakter megmaradt, de nem olyan nyersen, mint korábban, így még neki is bejött. A vendégek el voltak bűvölve. Én meg borzasztóan elégedett voltam. :) Köszönöm a tanácsokat! Majd Gabojszának (nem tudom ismered-e a receptjeit) is megköszönöm, mert tőle meg a konfitált kacsmájat lestem el. Olyan jó, hogy leírjátok a tapasztalataitokat, sokat lehet tanulni belőlük. Még egyszer köszi, nagyban hozzájárultál az én kis francia estem sikeréhez!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04333684905687797062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-72409193018509040352014-02-28T03:26:39.676-08:002014-02-28T03:26:39.676-08:00Ó, nagyon örülök neki, hogy sikerült :-) Ha nem sz...Ó, nagyon örülök neki, hogy sikerült :-) Ha nem szeretik a rozét, akkor nyugodtan átsüthetem a szeleteket, legfeljebb kicsit szárazabb lesz. Talán érdemes erre az esetre valami mártást is készíteni mellé (akár narancsos, akár gombamártás) Izgatottan várom a beszámolódat, mindenképpen írj, mit szóltak a vendégek :-)Markahttps://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-17616666634903834872014-02-27T22:14:25.894-08:002014-02-27T22:14:25.894-08:00Szia Marka!
Na, képzeld csináltam próbasütést, sze...Szia Marka!<br />Na, képzeld csináltam próbasütést, szerintem a hús tökéletes lett, a férjem szerint meg kacsa ízű! Holnap jönnek a vendégek ugyan erre az ételre, vagyis nem ugan arra, amit múlt pénteken készítettem, hanem egy tejesen frissen sütöttre. De már kitaláltam, ha nem ízlik a társaságnak, vagy egy részének rosén, akkor a szeletelés után még egyenként kérgesítem, úgy 1-1 percig oldalanként. Erről mit gondolsz? <br />Köszi, É.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04333684905687797062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-33784869147606707282014-02-19T06:26:46.306-08:002014-02-19T06:26:46.306-08:00Szia Éva! Ha elég bátor vagy, hívhatsz :-) Egy kis...Szia Éva! Ha elég bátor vagy, hívhatsz :-) Egy kis pácolás tuti nem tesz rosszat neki, mondjuk én kevés fokhagymát és friss gyömbért reszelnék rá, és abban hagynám pár órát.<br />A legrosszabb, ami történhet,. hogy kicsit túlsütöd. Én egyenként szoktam becsomagolni, de ha ráteszed egy kis tányérra és azt csomagolod be egyben, akkor is jó lesz. A lényeg, hogy a saját gőzében puhulhasson. Ilyenkor a rostok a sütés utáni "sokkot" pihenik ki, újra ellazulnak. Ha a sütés után azonnal felvágnád, összehúzódva maradnának a rostok, emiatt sokkal rágósabbnak éreznéd. Remélem tudtam segíteni :-) Majd mesélj, milyen lett. (azért egy próbasütést talán megérne :-)Markahttps://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-73794510573158014592014-02-19T05:36:28.401-08:002014-02-19T05:36:28.401-08:00Szia Marka!
Ha elég bátor és vakmerő vagyok, hívha...Szia Marka!<br />Ha elég bátor és vakmerő vagyok, hívhatok vendégeket az első rosé kacsamellre? Van valami trükköd még, ami biztosítja, hogy ne égjek le? :) Másutt olvastam ilyen több napos olajos pácolásról, szerinted az szükségtelen? A végén egyenként tekered fóliába?<br />Előre is köszönöm a válaszod! Gyönyörű lett a tiéd!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04333684905687797062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-33486128870551410492013-12-20T06:26:44.900-08:002013-12-20T06:26:44.900-08:00A sütőben alufólia nélkül sütöm, majd miután kivet...A sütőben alufólia nélkül sütöm, majd miután kivettem, betekerem alufóliába és úgy pihentetem :-)Markahttps://www.blogger.com/profile/00898836701278064546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7348695302168855640.post-42010661959975484652013-12-20T05:29:38.617-08:002013-12-20T05:29:38.617-08:00Szia! Szeretnem kérdezni, hogy a húst a sütőben fó...Szia! Szeretnem kérdezni, hogy a húst a sütőben fólia alatt sütöd 30 percig?Anonymousnoreply@blogger.com